Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем.

Здравейте колеги ,
    Имам 2 проблема с колата, но не са чак толкова сериозни ама все пак искам да ги отстраня, затова ще ми трябва помощ от компетенцията на сайта .
    Та първия проблем е следния: Сутрин когато паля колата при първо палене гасе в смисъл пали задържа се 2-3 секунди и гасне, след което на втория път вече се оправя и няма проблеми.

Втория проблем се дължи на българските пътища..
    Снощо бях шофиор на едни приятелчета и минахме през един път, който беше опсипан не с дупки ами с трапове и след като попаднах в един такъв трап падна бушон или реле сега незнам какво е точно и сега незнам къде да го поставя тоест незнам къде му е мястото защото има 3-4 свободни места на самото FUSE табло.
    Пише следното:
    А727 651
    12V 46409709
    Attached Files
    Alfa Romeo 146 1.6 T.Spark 16V 120hp 98г. R.I.P.
    Alfa Romeo 145 2.0 QV - New

колега това е нормално реле и трябва да видиш кое не работи за да му намериш мястото защото и аз имам свободни места явно ще е проба грешка.или намери друга еднаква на твоята кола със същите екстри и да я разбледаш по-подробно под таблото,защото има и други релета и бушони освен таблото дето пада под таблото.успех
    alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
    alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Аз мисля, че му намерих мястото, защото имаше само едно място, на което можеше да се сложи релето, другите бяха с различна подредба на отворчетата за самата букса на релето. И на едното място си пасна пишеше Е2.

Но сега забелязах, че и задната лампа на купето свети постоянно, защото през деня нямаше как да разбера тъй като не гледам много назад . Ейсега случайно погледнах към тавана и видях, че лампата свети постоянно тя и преди си светеше, но изгасваше след около минута,а днес цял ден е светила защото 5мин. стоях да гледам дали ще угасне но уви..

Comment

Първоначално публикувано от Kesh Покажи съобщение
        Но сега забелязах, че и задната лампа на купето свети постоянно, защото през деня нямаше как да разбера тъй като не гледам много назад . Ейсега случайно погледнах към тавана и видях, че лампата свети постоянно тя и преди си светеше, но изгасваше след около минута,а днес цял ден е светила защото 5мин. стоях да гледам дали ще угасне но уви..
        А пробва ли да я изгасиш (с натискане на самата лампа), хората дето си возил, може да са я пуснали без да искат....
        sigpic
        146 1.9 JTD, 99'

Comment

Първоначално публикувано от alfa_erazor Покажи съобщение
          А пробва ли да я изгасиш (с натискане на самата лампа), хората дето си возил, може да са я пуснали без да искат....
          Да пробвах да я изгася като я натисна, но не се получава.

Edit: Оправи се , беше заяла пластмасата на лампата.

Сега за проблема с запалването някой може ли да помогне ?
          Last edited by Kesh; d.m.y г., 20:19.

Comment

Проблемът със запалването може да е от 100 неща, дъвкано е многократно без някой да може да даде еднозначен отговор. В общия случай, ако не искаш да смениш почти всичко по електрониката на инжекциона, се примиряваш с проблема и си караш.

ПП Колега, моля кръщавай темите си по-смислено! Такива заглавия не се толерират в никой форум. Прочети правилата моля.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от Kesh Покажи съобщение
              Здравейте колеги ,
              Имам 2 проблема с колата, но не са чак толкова сериозни ама все пак искам да ги отстраня, затова ще ми трябва помощ от компетенцията на сайта .
              Та първия проблем е следния: Сутрин когато паля колата при първо палене гасе в смисъл пали задържа се 2-3 секунди и гасне, след което на втория път вече се оправя и няма проблеми.
              И при мен е същото... Бях се наканил да ходя на диагностика, но ме удариха и ме върнаха ... назад. Ако успея да реша проблема по-късно - ще пиша.
              sigpic
              Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

За сега ще се въздържа от сервиз, че ако отида трябва да сменям и носачите и едната ролка и ще станат доста пари така ,че за сега ще карам така .
                Благодаря ви на всички ,че се отзовахте толкова бързо и се извинявам за заглавието на темата, но просто в момента неможах да го измисля и затова го пуснах така.

Comment

Малко инфо по подобна тема - http://forum.alfa145.com/index.php?showtopic=15007 (на английски е, но гугъл превежда...), също съвсем свежа - нищо не мога да кажа, но е вариант, и е крайно време да се даде накакво окончателно решение.
                  sigpic

Comment

По повод проблема с паленето от втория път - при мен се оправи така: ходих при Лисан и се оказа, че електрониката е наред, но има записана грешка от ламбда сондата. Сондата обаче е изправна и работи. Тогава отидох при газаджията и след пренастройка на газовия комп се оправи. Или поне така изглежда засега
                    sigpic

Comment

Working...
                    X